Hogyan tisztítsd meg a sáros szőrű kedvencedet?

Olvadó hó, rengeteg eső, melegebb hőmérséklet - mind egy dologra utalnak: itt a sár ideje. Ez pedig azt jelentheti, hogy kutyád kedvenc sétaútvonala mostantól egy sáros ösvény, amelynek a vége koszos mancsok és sárral borított bunda lesz. Vagy ami talán még rosszabb, a hátsó udvar változik sártengerré, amin keresztül a kutya vidáman rohangál fel és alá. Van néhány tippünk és trükkünk arra, hogyan teheted kutyádat sármentessé – egészen a következő sétáig.

Távolítsd el a felesleges sarat

Ha több sarat látsz, mint kutyát, az első lépés, hogy a sár nagy részét törülközővel vagy valamilyen számodra már feleslegessé vált ruhadarabbal távolítsd el. Ez segíteni fog, hogy a nagy részét csökkentsd az összeszedett sárnak. Ha a kutyád nem annyira sáros, használhatsz kutyatörlőkendőt, babatörlőkendőt vagy valami hasonlót a mancsok és más sáros területek megtisztításához.

Szárítsd, fésüld, borzold

Az egyik legjobb módja a sár eltávolításának a kutya szőréből az, ha nem teszel semmit. Ha hagyod megszáradni a sarat, később könnyebb (és kevésbé koszolós) lehet kifésülni. Ha az időjárás megfelelő, a hátsó udvar ideális hely a kutyaszárításhoz, de használhatsz helyette egy könnyen tisztítható és elkeríthető belső teret is a lakásban. Ha a sár megszáradt, kefével fésüld ki. Egyes kutyák le is rázzák magukról a száraz szennyeződést, és kihagyhatod a kefét.

Amikor a fürdetés az egyetlen lehetőség

Néha nincs más hátra, mint a fürdetés. Ügyelj arra, hogy a fürdővíz langyos legyen, mivel a forró víz irritálhatja a kutya bőrét, különösen, ha érzékeny a bőre. Alaposan áztasd át a bundáját és a bőrét, majd masszírozd át a sampont a szőrén. Ügyelj arra, hogy háziállat- vagy kutyaspecifikus sampont használj, semmiképp se a sajátodat!. A kutyák bőrének más a pH-értéke, mint az emberi bőrnek, ezért a samponok összetétele is eltérő. Az embereknek szánt sampon kiszáríthatja a háziállat bőrét, különösen, ha érzékeny. Az emberi sampon nem mérgező, így vészhelyzetben használhatod, de rutinszerű használatra nem ajánlott.

Nagyon alaposan öblítsd le a sampont, mert a samponmaradványok irritálhatják a kutya bőrét, majd meleg környezetben törölközővel vagy hajszárítóval is megszáríthatod, ha nem érzékeny a bőre, és elviseli a zajt.

Irány a kutyakozmetika!

Ha nem akarod összepiszkítani a fürdőszobát, vagy annyira rossz a helyzet, hogy nem tudod otthoni körülmények között megtisztítani a kutyádat, foglalj hozzánk időpontot!

Nálunk a kutyus szőrtípusának és színének megfelelő, prémiumminőségű sampont használva fürdetjük meg a kutyákat, majd kétféle gépet is használva megszárítjuk és kifésüljük.

A siker garantált és egy illatos, megújult külsejű kutyával térhetsz majd haza!

Időpontfoglalás

Ahhoz, hogy minél pontosabban tudjuk az időpontod hosszát meghatározni, kérlek válaszd ki, hogy jártál-e már nálunk.
Ha még nem, akkor kérlek töltsd ki ezt a rövid adatlapot, hogy rögzíthessük kisállatod adatait.

Köszönjük!