Szeretjük a munkánkat. Mi is rajongunk a kisállatokért, éppúgy, mint te. A legjobbat szeretnénk nekik adni, pont úgy, mint te. Ezért minden vendégünk a gazdival előre egyeztetett, személyre szabott, kedvességgel és kivételes gondossággal végzett ápolási élményt kap.

Ha csak fürdetésre van szükség, mi gondoskodunk róla. Termékeink mind természetesek, melyek megnyugtatják kedvenceit. A fürdő és a kifésülés után tiszták, frissek, ápolt megjelenésűek lesznek.

Fürdetés

A szőrtípusnak és a szőr színének megfelelő, prémiumminőségű sampont – többszínű kisállat esetén samponokat – használva megfürdetjük a kutyákat, majd kétféle gépet használva megszárítjuk és kifésüljük. Minden esetben elvégezzük az egészségügyi nyírást, karomvágást és fültisztítást is, majd trimmeléssel, nyírással vagy ollózással fazonra igazítjuk a szőrzetet. Utána ismét kifésüljük és beparfümözzük. Ha minden kész, tisztán, illatosan és boldogan szaladhat a gazdihoz.

Trimmelés

Háromfajta szőrtípust trimmelünk: a drótos, a szálkás és a vegyes szőrtípust. Trimmeléskor az elhalt szőrszálakat távolítjuk el a szőrhagymákból fájdalommentesen. A folyamat elvégezhető trimmelőkéssel vagy Zooróval. Az elhalt szőrszálak könnyen felismerhetők, színük tompább és göndörödni kezdenek (pl. a drótszőrű tacskónak is sima kell, hogy legyen a testén a szőr, nem pedig szerteágazó). A kisállatok időnkénti rendszeres trimmelésével csökkenthető a bőrbetegségek kialakulásának esélye, ezért is kifejezetten ajánlott ez a szolgáltatás.

Spa

Spa szolgáltatásunkhoz a prémiumminőségű Hydra termékcsaládot használjuk, amelyet itthon még csak mostanában kezdenek megismerni. A spa szolgáltatást csak a kozmetikai kezelések közötti időben ajánljuk, mert annyira rendkívüli módon táplálja a szőrzetet, hogy egy ideig lehetetlenné válik a szőr ollózása, trimmelése, gépezése.

A szolgáltatás több lépésből áll:
• Hydra Spa samponnal való kifürdetés
• balzsamozás (a balzsamba belecsöpögtetünk vitaminokkal teli olajat is)
• a szőr tartós kondicionálása: áttöröljük az állatot, majd egy speciális spray-vel befújjuk, amit beleszárítunk a szőrbe
• parfümözés.

Az állatok ezek után felfrissülve, megszépülve, újjászületve távoznak tőlünk.

Parfümözés

Több mint 10-féle parfüm közül választhat minden gazdi, hogy milyen illatú legyen kedvence a kozmetikázás után. Minden parfüm bőrkímélő és hipoallergén.

Karomvágás

Veszélyes művelet ez, de szükség van rá – ám otthoni elvégzése nem ajánlott, mert komoly traumát okozhat a gazdinak és az állatnak is. A karmok vágása közben nagyon könnyen megsérülhetnek az ujjak idegvégződései, ami hatalmas fájdalom az állatoknak és örök lelkifurdalás a gazdáknak.
Mi ezt profin, nagy gyakorlattal és biztonságosan elvégezzük. A karomvágás normál esetben öt percet vesz igénybe. Ha a karmok vágása elmarad, és a karmok túlnőnek, leérnek a földre, az széttolja a talppárnákat, ami ízületi problémákat okozhat. A művelet során ritkán, de előfordulhat minimális és rövid ideig tartó vérzés, amit szakszerűen kezelünk.

Mancsápolás

Ajánljuk minden olyan kutya részére, akinek a talpa repedezett, mert például nem hidratálja magát megfelelően. A repedezett mancs rendkívül fájdalmas lehet az állatok számára, így nehezítve a szabad, önfeledt mozgást.

Altatás nélküli, ultrahangos fogkőtisztítás

Sok gazdi félti többször altatni a kutyáját, hiszen minden altatással rövidíti kedvence életét. A mi fenomenális, ultrahangos fogkefénket alkalmazva nincs szükség altatásra! A kutyák fogsorára egy különleges fogkrémet viszünk fel, ami néhány másodperc alatt felpuhítja a fogkövet, majd a már fellazult fogkő az ultrahangos fogkefével könnyedén és szinte fájdalommentesen eltávolítható.

Fültisztítás

A kedvenced fajtájának megfelelő legjobb fültisztítót használjuk, és gyengéden áttöröljük a hallójáratot. Ha kutyád különösen szőrös fülű, kutyakozmetikusaink levágják a fülszőrzetet, és biztosítják, hogy a szőrzet a kifésülést követően ne tudja elzárni a fülnyílást. Szükség esetén pedig állatorvos partnerünket is tudjuk ajánlani neked.

Bűzmirigytisztítás

Ha egy kutya húzza a fenekét a földön, az annak is lehet a jele, hogy a bűzmirigye nem ürül magától, ahogyan kellene. Ebben az esetben a végbélnyíláson keresztül egy nyomó félköríves mozdulattal kinyomjuk a váladékot. A kutya sokkal könnyebbnek érzi majd magát tőle. Ám ha egyszer a bűzmirigy ki lett nyomva, azt ezután rendszeresen kell üríteni. Amennyiben a műveletet nem végezzük el rendszeresen, a bűzmirigy betokosodhat, váladéka felgyűlve komoly betegségeket okozhat.

Időpontfoglalás

Ahhoz, hogy minél pontosabban tudjuk az időpontod hosszát meghatározni, kérlek válaszd ki, hogy jártál-e már nálunk.
Ha még nem, akkor kérlek töltsd ki ezt a rövid adatlapot, hogy rögzíthessük kisállatod adatait.

Köszönjük!